Thursday, January 16, 2020

Bitsgap - автоматична търговия с криптовалути

Здравейте приятели,

В тази публикация ще ви запозная със сайта: Bitsgap.com





Това е бот за автоматична търговия на криптовалути.

Може да се регистирате от ТУК

Регистрацията е безплатна с 14 дневен пробен период,през който ползвате до 2 бота за реална търговия на една или две борси за търговия с криптовалути,избрани от списъка:

Binance

KuCoin

Huobi.com

Bit-z

Exmo

Okex - От днес 07.05.2020г. - получавате 15 безплатни бота за търговия на тази борса и то с неограничен месечен оборот.Побързайте,промоцията е ограничена!!!

Coinbene

Yobit.net

След като се регистрирате в Bitsgap.com,и в някоя от по-горе изброените борси,трябва да заредите средства с които ще търгува бота ви на съответната борса,в нашия случай Binance.

Насочвам ви към нея,тъй като има голям дневен оборот,множество валутни криптодвойки и най-вече ниски комисионни както за теглене,така и за вътрешно борсовите сделки.

Binance предлага вече и депозит чрез дебитна карта,но може да си депозирате и ваша криптовалута,имате и възможност да я конвертирате за каквато ви е нужна.

Необходимо е да влезете във вашия профил примерно на Binance борсата.

От настройките на профила си,намирате менюто API Managment и си създавате API,с което когато го добавите към бота,вие ще му разрешите да управлява вашата сметка.



При създаването на API Managment на API restriction проверете отметките,трябва да са сложени на Read Only,Enable Trading,за да може бота да чете и търгува,останалите отметки като на Enable Withdrawals и Enable Margin,не са нужни,ако са сложени ги махнете,по принцип не би трябвало да са отметнати,но е добре да погледнете.

На IP access restrictions:: оставете на Unrestricted (Less Secure),с това вие разрешавате на бота да влиза от неговия си IP адрес,в противен случай,няма да има достъп до сметката ви и няма да може да търгува.

Не затваряйте прозореца или си копирайте някъде API Key и Secret Key,защото при следващ опит да видите Secret Key ще е невъзможно.

Следващата стъпка е да влезете в акаунта си в: Bitsgap.com

От менюто My exchanges,избирате New Exchanges,от което избирате Binance и въвеждате API Key и Secret Key от Binance.

След като се закачите трябва да виждате: Connected


С това настройките за търговия са готови!

Кликнете на меню Bots,в дясно ще видите меню за избор на бот и екчейнджър,изберете вашия бот (стратегия)



По-надолу кликнете върху валутната двойка,която ще търгува вашия бот,в дясно е показана доходността за предходния месец в проценти,избирайте по двойки с по голям оборот,не разчитайте толкова на процента,макар да е примамлив по вискоия,трябва двойката да е оборотна за да може бота да прави повече сделки и да носи повече печалби.



Стартирайте бота от бутона за старт!!!



Ако е нужно,той ще ви попита дали да конвертира валута от един вид в друг за да започне търговията.

Настройките за другите борси не са по-различни,затова няма да ги описвам.

След изтичане на 14 дневния пробен период ще е нужно да си изберете план и да заплатите за него,плащания се приемат чрез Paypal,дебитна карта или криптовалута.

Цените за месечен абонамент са без включен ДДС !!!


За годишен абонамент са предвидени отстъпки!

*Платформата предлага и арбитражна търговия!



Обяснен крипто арбитраж [Урок]
Обяснен крипто арбитраж [Урок]

Магически бутон "пари" и какво прави Bitsgap различен от другите платформи?


Най-вероятно вече сте се сблъскали с други арбитражни платформи, които са ви обещали големи и гарантирани печалби чрез арбитраж за криптовалути и всичко, което сте помолени да направите, е да депозирате пари в портфейлите на тези услуги.

В същото време не ви е дадено подробно обяснение какво ще се случи и как всъщност ще спечелите печалба. Bitsgap арбитражът е стандартна математика и бързото изпълнение на сделки на борсите. Освен това сигурността на вашите средства е гарантирана, тъй като парите никога не напускат вашите сметки. Ето ръководство, което ще ви помогне да разберете принципите, залегнали в основата на системата.

Съветваме ви да се въздържате от арбитраж, ако нямате опит в търговията. Bitsgap не предлага "вълшебен бутон", който ще генерира печалба от всяко щракване. Арбитражът изисква да сте внимателни, да имате точно разбиране на всяка стъпка и да имате много време на ръцете си. Ние предлагаме най-пълната информация за разликата в цените на пазарите на криптовалути и работния инструмент, а колко ефективно ще ги използвате, зависи изцяло от вас.

Интерфейс на арбитражната система Bitsgap


Крипто търговската двойка винаги се състои от базова валута и валута на котировки, като BTC (базова валута) / ETH (валута на котировката).

  1. Купи борса - Това е борсата за покупка, при която цената на основната криптовалута винаги е по-евтина. Можете да филтрирате борсите, които ви интересуват, с по-добра покупна цена
  2. Продайте борса - Това е борсата за продажба с по-добра цена, филтърът работи точно както в номер 1
  3. Баланс, който трябва да се използва - Това е функцията, използвана за ограничаване на обема на търгуваните средства. Например, имате 1 BTC на баланса си. Максималният размер на арбитражна търговия позволява тя да бъде използвана изцяло, но можете да изберете да използвате само 10% от баланса и ще се използва само 0,1 BTC.  
  4. Търсене - Интелигентното търсене ви позволява да филтрирате монетите, които ви интересуват. Можете да зададете двойки като BTC / USD или просто BTC, за да намерите всички комбинации от биткойн и арбитраж, и можете да определите произволен брой елементи за търсене, като ги разделите с запетая. Пример "BTC, LTC / ETH, XRP, XLM / USDT"
  5. Чифт - Това е двойката криптовалута, чрез която се извършва арбитражната транзакция, също на тази линия ще видите борсите за покупка и продажба и цените на дадената двойка на тези борси.
  6. Печалба - Това е печалбата, която сте направили след приключването на тази арбитражна транзакция. Печалбата се изчислява, като се вземат предвид всяка борса и стандартната такса за вземане. Ако вашата такса е по-ниска от стандартната такса, печалбата от арбитражната транзакция ще бъде още по-висока за вас.
  7. Изпълнение - Това поле е предназначено за показване на бутона „Търговия“ или за описание на това, което не можете да изпълните тази сделка сега.

Как работи арбитражът върху Bitsgap


Арбитражът е закупуване на криптовалута на една борса, където цената е ниска и след това веднага да я продадете на друга борса, където цената е по-висока.

Стандартният начин за извършване на арбитражна търговия:
Вие купувате валута на Exchange-1 и след това я прехвърляте на Exchange-2 с цел продажба. В зависимост от това колко бързо се потвърждава транзакцията на blockchain и времето за обработка на тегленето на средства от борсата, прехвърлянето може да отнеме от 3 часа до минута. Проблемът с този метод е, че възможността за арбитраж може да бъде напълно изчерпана по време на транзакцията.

Извършване на арбитражна търговия с Bitsgap
Светкавично изпълнение на арбитражната транзакция в случай на наличие на котировъчната валута на борсата за покупка и наличие на базова валута на борсата за продажба, както и наличието на необходимите обеми.  

Представете си, че правите транзакция чрез двойката BTC / USDT с обем 0,1 BTC на Kraken> Bitfinex. Вече имате USDT, необходим за закупуване на 0,1 BTC на по-ниска цена на Kraken, а също така имате и 0,1 BTC на Bitfinex, за който той ще се продава в USDT на по-висок курс. Това означава, че няма нужда да чакате, докато bitcoin от Kraken стигне до Bitfinex, защото вече имате необходимия обем. Това означава, че можете да извършите транзакцията, да балансирате средствата и да повторите транзакцията отново.

След натискане на бутона Trade, Bitsgap ще изпрати 2 лимитни поръчки:

1. 0,1 BTC поръчка за покупка на USDT ще бъде изпратена до Kraken
2. 0,1 BTC поръчка за продажба в USDT ще бъде изпратена до Bitfinex

В случай на успех (и в повечето случаи успешните сделки ще се извършват на двете борси), ние ще считаме тази търговия като попълнена и информацията за нея, включително размера на печалбата, ще се покаже в раздела История.

Ребалансиране след крипто / крипто арбитраж


След приключване на транзакцията, балансът ви трябва да бъде балансиран, за да повтори транзакцията.

Сигурността и сигурността на вашите средства са от изключително значение за нас. Всички транзакции се извършват чрез API, където изтеглянето на средства е деактивирано, така че нямаме достъп до тях. Следователно ние нямаме никакъв технически капацитет за извършване на автоматично ребалансиране и теглене на средства от вашите сметки. Поради това ребалансирането на средствата е изцяло ваша отговорност.

В случай, че сте използвали двойка за криптовалута / криптовалута, не трябва да има допълнителни въпроси по отношение на балансирането. Като вземете предвид примера на сделка по-горе, трябва да направите следното:

1. Прехвърлете USDT, получени от продажбата на BTC от Bitfinex до Kraken
2. Прехвърлете BTC, получена от покупката за USDT от Kraken до Bitfinex

Ребалансиране след криптовалутен арбитраж


Валутата на Fiat е всяка валута, която е декларирана от правителството като законно средство за плащане (EUR, USD, GPD и т.н.)


Ако сте използвали двойка за криптовалута / фиат, ребалансирането може да бъде отнемащ време процес. Препоръчителният метод е да прехвърлите фиатната валута по банкова сметка от борсата. Трябва да направите следното:

  1. Прехвърлете закупената от фиат криптовалута от борсата за покупка на борсата за продажба.
  2. За да преведете парите, получени от арбитражната търговия от борсата към банковата сметка. Този процес отнема 1-5 дни и различните борси могат да начислят комисионна от 10 до 60 долара, която трябва да вземете предвид при изчисляването на крайната печалба.
  3. След като парите бъдат кредитирани по вашата банкова сметка, можете да ги прехвърлите на борса за покупка за повторна арбитражна търговия.


Като се има предвид, че арбитражът с двойките за фиат за търговия оказва средна печалба от 2-2,5% и че борсите могат да начислят 60 долара за превода на пари в банката, препоръчваме ви да използвате минимум 10 000 долара за работа с този тип арбитраж. С тази сума ще получавате приблизително 150-250 долара за всеки арбитражен цикъл.


Въпреки че арбитражното решение, предоставено от Bitsgap, ви позволява да извършвате транзакции почти незабавно, има някои проблеми, с които можете да се сблъскате по време на процеса:

  1. Не можем да гарантираме 100% изпълнение на арбитражни транзакции, тъй като по време на процеса на транзакциите може да има много проблеми, като липсата на необходимите права за търговия с вашите API ключове, временна техническа поддръжка на една от борсите, недостъпност на услугата API, липса на необходимия обем, което може да се случи, ако някой е успял да сключи сделка по този лот преди вас. Може да се окажете в ситуация, в която сделката е била успешно изпълнена на една от борсите, но при втората нещо се обърка.
  2. Bitsgap няма техническата възможност да провери дали депозитите / тегленията са включени на борсите, тъй като такава информация не се предава чрез API. Ето защо трябва ръчно да проверите дали борсата е деактивирала възможността за депозиране и изтегляне на основната и валутната валута за вашата арбитражна двойка. В противен случай съществува риск да бъдете „забити“ с една валута.
  3. Може да има периодични проблеми с определени монети, тъй като различните борси използват различни блокчейн / протоколи за една и съща монета, което прави невъзможно балансирането невъзможно. Bitsgap няма достъп до такива данни, така че вие ​​носите пълна отговорност за проверката на тази монета. (Например популярната криптовалута USDT има 2 протокола: Omni и ERC-20).

Съобщения, които можете да видите вместо бутона Trade


Моля, добавете {Exchange} API ключ за търговия - в този случай не сте активирали ключа за API {exchange} на участващата арбитражна търговия. Отидете в секцията Мои борси и добавете желаната размяна, ако имате такава.

Моля, добавете {coin} към {exchange} баланс - тази грешка ви казва, че нямате монетата на борсата, която е необходима за изпълнение на търговията

Unable за приключване на арбитражна сделка. Балансът е под 15.00 USD. - Определихме минималната стойност на дадена сделка да бъде извършена на 15 долара, което означава, че трябва да имате необходимите монети за тази сума на всяка от борсите.

Процес на извършване на търговията



Както е показано на екрана по-горе, всички условия бяха изпълнени за изпълнение на арбитражна сделка чрез двойката XMR / USD. В Kraken имаме необходимата сума USD, а на Bitfinex имаме XMR, така че имаме бутон TRADE и можем да извършим арбитраж.


След като щракнете върху бутона Trade, ще видите съобщения, че и двете поръчки са изпратени до борсата (поръчката е създадена). В случай на успешно изпълнение, ще видите съобщенията, изпълнени с поръчката.

Грешки в процеса на арбитраж


  • Ако нещо се обърка, ще видите съобщение за грешка, например: „Поръчката не е успешна: ключът ви за api е само за четене“, което означава, че не сте разрешили да търгувате чрез добавения ключ API и трябва да проверите настройките му.
  • Ако видите само едно съобщение, изпълнено с поръчка, а второто съобщение не се появява в рамките на 5-10 секунди, това означава, че някои от поръчките не са изпълнени и са „заседнали“ при размяната (например, частично изпълнени). Това е възможно, ако книжката за поръчки на борсата не е имала необходимия обем за извършване на търговията.
  • В този случай просто трябва да изчакате, докато обемът, необходим за завършване на транзакцията, на цената, необходима за завършване на транзакцията. Освен това можете да анулирате заседналата поръчка и след това да продадете обратно закупената криптовалута на борсата за покупка. В същото време може да загубите двойни такси за покупка и продажба на тази валута.


Успешно завършените сделки се показват на страницата „История“, където ще можете да видите всички данни, включително печалбата, получена от търговията.

Печалбата винаги се показва във валутата на офертите.

Чек-лист преди да сключите сделка


  • Сортирайте по борси, където имате средства за арбитраж
  • Уверете се, че имате достатъчно средства за извършване на операцията
  • Отидете на борсите и се уверете, че има възможност за изтегляне на средства за по-нататъшно балансиране
  • Проверете таксите за теглене и се уверете, че тази валута вече е налична за изтегляне от борсата
  • Уверете се, че избраната от вас монета има една и съща блокчейн на друга борса

Готови ли сте да направите арбитраж?


За да се тествате, отговорете на следните въпроси:

  1. В двойката XLM / ZEC коя е котировъчната валута и коя е основната валута?  
  2. Коя от валутните двойки за търговия трябва да бъде на борсата за продажба и коя трябва да бъде на борсата за покупка?
  3. В коя валута се изчислява печалбата от успешно изпълнение на арбитражната сделка?
  4. Колко пари трябва да имам на баланса си за крипто / крипто арбитраж и крипто / фиат арбитраж?
  5. Колко можете да печелите на месец с арбитраж за крипто / фиат в размер на 10 000 евро, като се има предвид, че печалбата е 2,5% и изтеглянето от борсата отнема 5 дни?
  6. Кой извършва балансирането на средствата във вашите сметки?
  7. Какво означава следната грешка? - "Не може да приключи арбитражна сделка. Балансът е по-малко от 15,00 USD"
  8. Включени ли са таксите в показаните арбитражни печалби? Ако е така, коя от опциите е правилна:

- Включена е таксата за производител на борсата за покупка
- Таксата за вземане е включена
- Стандартните такси за таксуване на двете борси са включени

Ако ви е трудно да отговорите на някой от тези въпроси, все още не сте готови да правите арбитражни сделки. Силно Ви препоръчваме да обърнете внимание на Bitsgap Trading Bot, тъй като това е по-лесен начин за печалба на пазара на криптовалути автоматично и в най-кратки срокове.


Labels: , , , , , ,